vzw De Droomboom

In september 2013 begonnen we te dromen.

Hoe leuk zou het zijn als er een plek kwam waar alle kinderen welkom waren en waar ze zichzelf en elkaar beter leren kennen doorheen allerlei activiteiten?

Op dat moment was er net een kinderkansarmoederapport verschenen waar onze voormalige mijnwerkerswijk niet zo goed op scoorde. De naschoolse kinderopvang kon alle kinderen niet meer opvangen én bovendien ervaarden we zelf dat het naschools aanbod nog maar erg mager was geworden. We zagen hier een verband in en sloegen de handen in elkaar! We zochten en vonden een prachtige plek onder een grote boom. Sinds 18 maart 2014 mogen we ons een vzw noemen. We knapten de oude school op en sinds september 2014 vinden er activiteiten plaats.

Samen zetten we maximaal onze talenten in en proberen we onze boom verder te helpen groeien en bloeien. We hopen zaadjes te planten in de harten en hoofden van de kinderen die elke dag kunnen deelnemen aan onze activiteiten, in het bijzonder bij die kinderen die, om welke reden dan ook, extra meststoffen kunnen gebruiken.

We staan open voor nieuwe ideeën en nieuwe talenten. Heb je zo een idee? Wil je ook jouw talent inzetten? Laat het ons zeker weten!


Joepie Jarig

De verjaardag van een kind mag niet ongemerkt voorbijgaan omwille van mindere financiële mogelijkheden van het gezin.

Voor de ouders die dat wensen bieden wij ondersteuning aan om voor hun kind een verjaardagsfeestje te organiseren voor de vriendjes van de klas.

Bedoeling is om deze kinderen te behoeden voor vroegtijdige uitsluiting.

De ondersteuning bestaat uit een klastraktatie, een feestbox (uitnodigingskaartjes, ballonnen, drankjes, bordjes, snoepzakjes…), een geschenk voor de jarige, een heuse verjaardagstaart, eventueel een workshop, … noem maar op!


Groei

Wij helpen kinderen en studenten tussen 6 en 18 jaar die omwille van welke reden en context dan ook geen of weinig gerichte hulp en ondersteuning ervaren bij het leren. Wij werken daarbij nauw samen met het basis- en secundair onderwijs.

Wij geloven sterk in kleinschaligheid en 1 op 1-gesprekken en betrekken ook de ouders van de kinderen bij onze werking. Wij ondersteunen zo de kinderen om te groeien tot de beste versie van zichzelf.