Samenwerking SFC & Bravo BLVD

Bravo Boulevard engageert zich om de leerlingen van 7 Business Support  van het SFC te begeleiden in een mooi project rond jongerenwelzijn.

Bravo Boulevard ondersteunt en inspireert de jongeren in deze opdracht, richt gastcolleges in en zet samen met de leerkrachten en directie van het SFC hun schouders onder dit mooie project. 

De leerlingen van 7BS van het SFC willen op een positieve manier het mentaal welzijn bij jongeren, en bij uitbreiding Het Jefhuis, de nodige aandacht bieden. Gewoon GAAN wordt gelanceerd. 

Om mensen in beweging te brengen, organiseren we in het kader van Gewoon GAAN, een gratis wandeling op basis van inschrijvingen waarbij de jongeren en hun gezinnen, maar ook doorverwijzers en beleidsmakers zowel letterlijk als figuurlijk hun steentje kunnen bijdragen. Tijdens de wandeling zullen de deelnemers op verschillende manieren geïnformeerd en geïnspireerd worden. De route wordt uitgestippeld met als vertrek aan Het Jefhuis.

Deelnemers kunnen een steen deponeren op een afgebakende verzamelplek, al dan niet vergezeld van een boodschap geschreven op de steen. Op die manier kunnen deelnemers even de ‘last op hun schouders ‘of ‘een wens voor de toekomst’ achterlaten tijdens de wandeling. De symboliek wordt kracht bijgezet door een steen mee te dragen vanaf het begin van de wandeling en de steen ook achter te laten tijdens de wandeling. Voor de jongeren die het liever hun steentje digitaal bijdragen, werken met een QRcode, waarbij alle boodschappen (anoniem) verzameld worden via een hashtag...wat bijdraagt aan het blijvend karakter. Op het einde van de dag zal een hoop stenen het resultaat zijn. 

Wil je kan ook je steentje bijdragen? Er wordt ook een sponsorformule aangeboden. Voor een bescheiden bedrag kan je financiële steun verlenen. 

Gewoon GAAN

Quotes #jongerenwelzijn